The Band

Adam's Eve

Bram
Fre
Jelle

Eva Tulkens

 

Als 6-jarige startte Eva Tulkens haar muzikale carrière met pianolessen bij Raphaël Van Goubergen. Enkele jaren later had ze haar diploma notenleer op zak. Ze volgde eveneens 5 jaar vioollessen, 1 jaar zang en 3 jaar Algemene Muziek Vorming in de muziekacademie van Kampenhout. Tijdens de zomer van 2005 begon Eva aan haar ervaringen als backingvocal bij oa. de Rockabilly-groep ‘The Rocketeers’ en jazzgroep ‘Someone Els’.

 

In 2006 begon Eva aan het conservatorium in Brussel waar ze een jaar zangles bij David Linx volgde. Ze zette haar opleiding verder in 2007 aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze het genoegen had om les te krijgen van Barbara Wiernik, Herlinde Ghekiere, Kristina Fuchs, Natascha Roth, Fay Claassen en Tutu Pouane. Zo haalde ze met glans haar Master in de Muziek en de Specifieke Lerarenopleiding in 2012.

Gedurende deze jaren vulde Eva verschillende groepen aan als backing (IZA, The Boonx, vervanging bij The Jacquelines), tourde ze met Paul Michiels en nam deel aan kleinere projecten zoals afstudeerexamens aan het Conservatorium en Herman Teirlinck. Sinds enkele jaren staat ze eveneens samen met theatergezelschap De Roovers op de planken als lid van hun koor. In de functie van leerkracht kan ze haar carrière verder aanvullen met een loopbaan in de Muziekacademie van Lier, Herentals, Grimbergen en Muziekatelier Ward de Beer als zangdocente jazz & lichte Muziek.

 

 

Bram Weijters

 

Bram Weijters is een opkomende pianist. Na zijn studies aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel en talloze masterclasses trad hij op met muzikanten uit de hiphopscène, singer-songschrijvers of alternatieve bands zoals Jerboa, Dez Mona, Winther,... Zijn meeste tijd en toewijding gaat echter uit naar verschillende jazz/impro-projecten zoals Hamster axis of the one-click panther, Koen Nys Quintet, Zygomatik en vooral ook zij eigen Bram Weijters-Chad McCullough Quartet waarmee hij twee albums uitbracht op het Belgische WERF en het Amerikaanse Originlabel.

 

 

Fre Madou

 

Fre studeerde contrabas jazz & lichte muziek aan het conservatorium van Antwerpen. Op 19-jarige leeftijd trok hij naar Barbados en verdiende daar de kost als bassist bij het 'Gwen Taylor Trio'. Na zijn terugkeer naar België voegde hij zich weer bij zijn vaste kwartet met o.a. Sara Meyer (sax) en Peter Verhelst (gitaar). Jarenlang was hij de vaste contrabassist van ‘DAAU’. Met deze laatste groep maakte hij verscheidene wereldtournees en nam hij de CD 'Domestic Wildlife' op. Hij was tevens de bezieler van het jazz-collectief ‘Fables of Fungus’ (een ode aan Charles Mingus). Ook in bij de 'Mood Swings', 'The Foodlums' en 'La Bella Addormentata' is hij de vaste bassist.

 

Momenteel is hij actief als freelance bassist in verscheidene jazzformaties. Hij zong ook mee in het Grieks Koor bij de productie ‘Oresteia’ van theatergezelschap De Roovers (mei 2011).Momenteel doceert hij contrabas, MO en Amv in verschillende scholen.Hij is vaste bassist bij The Jacquelines waarmee hij de plaat ‘Gee Oh Gee opnam, bij Namid en het Bart Borremans-kwintet. Verder is hij nog zeer actief als freelance bassist in verscheidene jazzformaties.

 

 

Jelle Van Giel

 

Op 2-jarige leeftijd vroeg en kreeg Jelle zijn eerste drumkit in handen. Dankzij zijn enthousiasme is hij tot de all round muzikant gekomen die hij de dag van vandaag is. In de jaren hiervoor heeft hij een schoolcarrière op de Academie van Turnhout volbracht, waar hij les kreeg van oa. Dirk Dergent, Swa Mercelis, Lieven Cambré, .. en begon hij hierna drum te studeren aan het Conservatorium van Antwerpen. met Jan De Haas en Teun Verbruggen als mentors. Hier passeerden eveneens enkele grote ‘Jazzmasters’ als Jim Black, Ari Hoenig, Han Bennink, Dré Pallemaerts, Lieven Venken, Eric Thielemans, Herman Pardon & Pierre Tanguay. Afstuderen voor drum deed hij in 2011 op het Conservatorium van Den Haag en compositie bij Kris Defoort in 2013 aan het Conservatorium van Brussel.

 

Tegenwoordig leidt Jelle zijn eigen groep Jelle Van Giel Group en speelt hij als vaste drummer bij bands als Eef Van Acker Quintet, The Jacquelines, Hot Feet Collective, Triple Eight, Bart Borremans Group, 8 o'clock Shadows, Krema Kawa, Shakara Utd en nog wat freelance werk bij zowel kleine als toch wat grotere namen; Toots Thielemans, Ack Van Rooyen, Kurt Van Herck, Nico Schepers, Frank Vaganee, Jef Neve, ... Naast deze grote eigen prestaties scherpt hij af en toe zijn muzikaliteit nog wat bij met workshops en Masterclasses te volgen bij bands en artiesten als The Monty Alexander trio, Jeff Ballard, Gene Lake, Peter Erskine, …

About the musicians

© 2014 by Adam